Monday, 23 September 2013

Hasil Kelas Menjahit

Assalamualaikum!!! Excited bebenor nie..heee..korang smua apa khabar?? mudahan sihat walafiat yer..Hari ni Rina xsabar2 nak cerita pengalaman Rina pergi ke kelas menjahit baju kurung minggu lepas dan apakah hasilnya?? cantik ke canTAIK???hahaha..
Okay hari Jumaat lepas 20 September 2013 iaitu bersamaan dengan hari lahir Rina..xgi celebrate pownn..xperlu kot..Rina xkisah actually hal sambut xsambut ni..dah2 jangan melalut ke laut plak..meh sambung..Rina pegi dgn kawan baik Rina dari zaman skolah lagi..Shamimi nama dia..Rina panggil Mimi je..

Pagi tu kul 10pagi kitorang dah naik Jambatan Pulau Pinang..Kelas menjahit tu di Telok Air Tawar Seberang Prai..Sebenarnya area Seberang Prai ni Rina xberapa cekap sgt jalan2 dia..nasib baik la Mimi jadi GPS..hehe..tapi btul2 kat mana kelas menjahit tu kami dua2 xtau..Kelasnya start pukul 10.30pagi..tapi disebabkan kami xcekap sgt area situ..lmbt sket smpai..lbih kurang 10.45 pagi baru sampai..Alhamdulillah..

Kelas tu diadakan di Kedai Menjahit Rozika Collection..Sebenarnya Mimi dah ada basic menjahit dari Kolej Komuniti.Tapi disebabkan kurang praktis dia pun hampir lupa smua..Pemilik kedai tu nama dia Kak Ika..dia ni jenis lembut..sopan..

Kak Ika ni dah cakap siap2 yang dia ajar ni mungkin xsama dgn mana2 kolej (contohnya melukis pola) sebab dia akan ajar cara shortcut..so cepat la kita nak siapkan baju..bagus2..hihi..Kitorang pun mula la dari cara mengukur,melukis bagai,mengira,memotong kain,jahit tepi dan menyambung kain2 yang dipotong..SUSAH okay!!

Kelas habis pukul 5.30pm..xsempat nak siapkan..so kitorang kena balik sambung di rumah..untung hubby Rina belikan mesin jahit dah..nak tengok hasilnya??jeng jeng jeng..
Nendia!!!!
Lebihan kain dari baju kurung tu Rina buat pillow cover..then hubby Rina suh Rina tido ngn bantal tu pakai baju kurung tu..baru sedondon katanya..hahaha..

Lepas ni Rina nak beli kain lagi..nak praktis lagi..kalo x rugi je gi belajar kan??okay la sampai sini duu yer..di lain masa kita sembang lagi yer..dadaaaa...Wsalam..

No comments:

Post a Comment